Novi Dacia Sandero ulazi u Golf klasu VIDEO

Izvor: B92, 28.Avg.2018, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Dacia Sandero ulazi u "Golf" klasu VIDEO

Rumunski niskobudžetni podkompaktni automobil Dacia Sandero doživele značajne izmene u novoj generaciji.

Dacija je pod "kapom" francuske Renault Grupe lansirala Sandero 2008, druga generacija je nastavila istim stopama 2012, ali treća planirana za 2019. će doneti bukvalno nov model.

Kako prenose pojedini mediji, Sandero će porasti na oko 4,1 metara i ući u klasu kompaktnih automobila, ili ako vam je lakše "Golf" klasu.

Novi Sandero će biti baziran >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na istoj platformi na kojoj Renault pravi svoj popularni model Clio, ali neka vas ne zbuni što francuski adut spada u nižu klasu jer slično rade Škoda sa Rapidom i Peugeot sa modelom 301.

Napredna CMF-B arhitektura će omogućiti Sanderu bolje bezbednosne tehnologije, poput automatskog kočenja u hitnim slučajevima, pa bi ovaj model Dacije konačno mogao da konkuriše za pet zvezdica na Euro NCAP testu sigurnosti.

Brojne promene uticaće i na pogonske jedinice, a očekuje se da nova generacija Sandera dobije novi Renaultov 1,0-litarski motor koji će doći u dve verzije, sa 75 i 90 KS.

Biće dostupan i 1,3-litarski benzinac sa 115 KS koji Renault razvija u saradnji sa Daimlerom. To bi bio najbrži Sandero u istoriji u Evropi.

U planu je i jedna dizelska jedinica, provereni 1,5 dCi koji stiže sa AdBlue tehnologijom. Što se tiče enterijera, on će umnogome biti preslikan iz Dustera, uz LED ambijentalno osvetljenje.

Spekuliše se da će najjeftinija verzija koštati oko 8.000 evra, a najskuplja u Stepway izvedbi imati početnu cenu od 13.000€.

Treća generacija Sandera stiže krajem 2019.
Pogledaj vesti o: Dacia

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.