Fiat obustavio proizvodnju u Srbiji zbog nedostatka delova iz Kine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Feb.2020, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fiat obustavio proizvodnju u Srbiji zbog nedostatka delova iz Kine

Fiat Chrysler (FCA) je privremeno prekinuo proizvodnju u fabrici u Kragujevcu zbog nedostatka određenih delova koji stižu iz Kine, čime je to postala prva obustava rada u automobilskoj industriji u Evropi od pojave koronavirusa, javlja agencija Rojters. Planirani prekid rada u kragujevačkoj fabrici, gde FCA proizvodi automobil Fiat 500L, pomeren je "zbog dostupnosti određenih komponenti nabavljenih u Kini", rekao je portparol italijanskog američkog proizvođača automobila...
Pogledaj vesti o: Chrysler,   Kragujevac

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zbog virusa privremeno prekinuta proizvodnja u Fiatu u Kragujevcu

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Feb.2020

Italijansko-američki proizvođač automobila "Fiat Chrysler" saopštio je da je privremeno prekinuo proizvodnju u fabrici u Kragujevcu, zbog širenja virusa korona u Kini iz koje kompanija kupuje dijelove za audio-sisteme.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.