RUSKO-KINESKI DUPLI PAS: Citroen se i dalje krišom pravi u Kalugi

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Feb.2024, 10:56

RUSKO-KINESKI "DUPLI PAS": Citroen se i dalje krišom pravi u Kalugi

Kompanija Stellantis prestala je da proizvodi automobile u Rusiji u aprilu 2022. godine, ali to ne sprečava ruske operatore da se udruže sa kineskim partnerom, i na taj način nastave da stvaraju nove verzije Stellantisovih Citroen modela.

U decembru prošle godine, ruska kompanija Automotive Technologies uvezla je najmanje 42 kompleta da sklapanje Citroen C5 Aircross modela u fabrici u Kalugi nad kojom Stellantis >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << više nema kontrolu, pokazali su carinski podaci, prenosi Reuters.

Komplete proizvodi kineska kompanija Dongfeng Motor Group, a dvoje zaposlenih u ruskim salonima automobila rekli su za britansku agenciju da se C5 Aircross sklapa u Kalugi.

Inače, Dongfeng i Stellantis sarađuju u Kini, gde Dongfeng može da pravi i prodaje Stellantisove automobile.

Nije sasvim jasno da li delovi iz Kine sadrže proizvode koji potpadaju pod sankcije koje je Zapad nametnuo Rusiji, i ništa ne sugeriše da Stellantis zna za ovaj uvoz. Sam Stellantis tvrdi da je 31.12.2023. zaključio da je "izgubio kontrolu nad svojom imovinom u Rusiji".

Pavel Bezručenko, jedan od direktora u kompaniji Automotive Technologies, rekao je za ruske Vjedomosti u decembru da kompanija dobavlja automobile iz Kine putem "paralelnog uvoza", prenosi Reuters.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.