Naslednik Citroena C4 Cactus stiže 2020.

Izvor: B92, 29.Nov.2019, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naslednik Citroena C4 Cactus stiže 2020.

Novi model će biti dostupan i u varijanti sa električnim pogonom.

Kada je 2013. predstavljen u formi koncepta, Citroen C4 Cactus je otkrio dizajnerski pravac kojim će se francuski proizvođač kretati narednih godina.

Produkcijska verzija je debitovala naredne, 2014. godine i donela osveženje i novinu u gamu Citroenovih vozila. Francuski proizvođač saopštio je tada da je svoj novi model osmislio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao "alternativu tradicionalnim kompaktnim hečbek automobilima".

Sedišta i enterijer su dizajnirani tako da podsećaju na moderan nameštaj.

Ipak, ono što ga je posebno izdvajalo od konkurencije bili su "airbump" dodaci - odnosno spoljni zaštitni elementi, osmišljeni da spreče manja oštećenja karoserije, poput ogrebotina ili sitnih udaraca do kojih može da dođe u vožnji u gradu i na parkinzima.

Nakon redizajna iz 2017, C4 Cactus je izgubio ove prepoznatljive detalje na karoseriji i dobio konvencionalniji izgled.

U junu ove godine, iz Citroena je stigla vest da novi C4 Cactus nije u planu, ali da će njegovo mesto zauzeti potpuno novi kompaktni model, koji neće imati dodatak "Cactus" u nazivu.

Direktorka Citroena, Linda Džekson, sada je potvrdila da će naslednik stići 2020. i da će osim konvencionalnog imati i električni pogon.

Novi kompaktni automobil biće postavljen na produženu CMP mehaničku platformu PSA grupe, piše AutoNews. Ova platforma podržava benzinske i dizel motore, kao i električne pogonske jednice.

Kada je reč o dizelašima, Džekson navodi da će ih Citroen zadržati u ponudi sve dok kupci žele da ih imaju u svojim automobilima. Ipak, do 2025. godine kompletna Citroenova gama dobiće i verzije sa elektromotorima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.