Najmanji Citroen rasprodat u rekordnom roku

Izvor: B92, 25.Jun.2023, 11:23

Najmanji Citroen rasprodat u rekordnom roku

Ovde ne govorimo o minutaži kao u slučaju specijalne verzije Golfa R, već je jedno popodne bilo dovoljno.

To je Citroen My Ami Buggy, električni četvorotočkaš u čiji smo kvalitet mogli da se uverimo lično. Slatki Ami je dobio i svoje offroad izdanje za kojim su fanovi bukvalno poludeli. Citroen je ovog utorka u 11 časova pokrenuo onlajn prodaju u osam evropskih zemalja, a deset sati kasnije svi primerci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su rasprodati. Treba imati na umu da je model bio ponuđen isključivo na francuskom tržištu.

Iznenadili su se i kod Citroena, s obzirom na to da se hajp sa debija neće ponoviti. Međutim, sada je interesovanje još veće. 50 primeraka prodato je za 17,5 minuta, dok su u Belgiji prodali 65 primeraka za samo devet minuta. Ove godine u Francuskoj je prodato 430 primeraka, a zapalili su se za manje od dva sata.

Ukupno, Citroen je ponudio samo oko 800 primeraka, što s obzirom na interesovanje nije ni približno dovoljno da zadovolji tržište. Dodatna serija od 200 jedinica je trenutno u proizvodnji, a biće ponuđene u Turskoj i još nekoliko zemalja tokom leta.

My Ami Buggy je još jedan dokaz da snaga i performanse nisu nužno vezane za uspeh na tržištu. Na ovom modelu ni cena ne predstavlja problem, a kreće se od 7.790 do popriličnih 10.450 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.