NOVI CITROEN e-C4 i e-C4 X: Novi elektnični  modeli C4 serije, sa više snage i dužim dometom (FOTO+VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2023, 10:26

NOVI CITROEN e-C4 i e-C4 X: Novi elektnični modeli C4 serije, sa više snage i dužim dometom (FOTO+VIDEO)

Francuski gigant se potrudio da iz svoja nova dva modela izvuče maksimum. Francuska firma je takodje potvrdila da otvara knjigu porudžibna, a prodaja počinje u julu ove godine.

Citroen je za električne modele e-C4 i e-C4 X pripremio snažniji i efikasniji pogonski sklop pa su ovi automobili sada više u skladu sa ostalim Stellantisovim ponudama u pogledu snage i dometa (s tim što starije verzije ostaju dostupne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kao pristupačnije alternative).

Citroen je za električne modele e-C4 i e-C4 X pripremio snažniji i efikasniji pogonski sklop pa su ovi automobili sada više u skladu sa ostalim Stellantisovim ponudama u pogledu snage i dometa (s tim što starije verzije ostaju dostupne kao pristupačnije alternative).

Ukratko, Citroen e-C4 i e-C4 X su dobili jači električni motor sa 115 kW/156 KS i 260 Nm obrtnog momenta, što znači 15 kW/20 KS više nego ranije. Novi električni motor se već nalazi u drugim modelima Stellantisa baziranih na istoj e-CMP arhitekturi, uključujući tu Peugeot E-208, Opelovu Mokku-e i DS 3 Crossback E-Tense.

Citroen e-C4 i Citroen e-C4 X su takođe dobili najnoviju bateriju od 54 kWh (ranije 50 kWh), pa je domet vožnje porastao na između 415-420 km (prema WLTP ciklusu), oko 17% više od standardnih modela.

e-C4 i e-C4 X dolaze sa standardnim punjačem od 7,4 kW ili opcionim trofaznim punjačem od 11 kW, dok su kompatibilni sa brzim punjačima od 100 kW. Citroen ove modele na početku nudi samo uz visoku Shine opremu, ostavljajući slabije pakete Live, Feel i Feel Pack za postojeći e-C4 i e-C4 X sa manje snage i kraćim dometom.

Novine koje su vredne pažnje su, kvalitetniji prikaz kamere za vožnju unazad, istovremenu Bluetooth vezu i prilagodljive prečice za vidžete. Opciona brzina bežičnog punjenja pametnog telefona je takođe povećana. Tehnološko ažuriranje dolazi za C4 Sense Plus, C-Series Edition i Shine Plus, zajedno sa modelima e-C4 C-Series Edition i Shine Plus - koji takođe dobijaju dvobojni krov.

Unutrašnjost, upečatljiva kabina C4 je uglavnom nepromenjena, sa 10-inčnim ekranom osetljivim na dodir za info-zabavu koju zauzima centralno mesto na instrument tabli. U 2022, C4 je dobio ažuriranja koja uključuju Citroen Smart Pad podršku za Sense modele početnog nivoa. Ova funkcija omogućava putnicima na prednjim sedištima da montiraju tablet uređaj na kontrolnu tablu, koristeći integrisani držač iznad kasete i držača za čaše. U kućištu tableta je uključen ekranski filter koji sprečava da se vozač ometa u pokretu. Vazdušni jastuk suvozača je dizajniran tako da imajući u vidu sistem koji se aktivira preko vrha nosača u slučaju nesreće

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.