Izvor: Nezavisne Novine, 30.Okt.2017, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj za Citroen C4, nova generacija tek 2020.

Francuski proizvođač planira da obustavi proizvodnju aktuelnog kompaktnog hečbeka C4, iako nasljednik tog modela još nije spreman.

Kako sada stvari stoje, sljedeći Citroen C4 neće se pojaviti prije 2020, ili čak 2021. godine, a trenutna verzija koja se proizvodi već sedam godina, uskoro će otići u penziju. To znači da će Citroen 2-3 godine biti bez pravog predstavnika u kompaktnoj klasi na evropskom tržištu.

Francuski proizvođač planira da >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << nastalu prazninu u svojoj gami privremeno popuni uz pomoć restilizovanog Citroena C4 Cactus, koji je nedavno predstavljen javnosti.

Zato je ovaj krosover prilikom redizajna tehnološki unaprijeđen, naročito kada je riječ o sistemu oslanjanja koje je dobilo dodatne hidraulične elemente koji će poboljšati udobnost u vožnji.

"Aktuelni C4 ima sedam godina star dizajn, tako da smo morali nešto da preduzmemo. Odlučili smo da okončamo proizvodnju tog modela, pa će C4 Cactus privremeno zauzeti njegovo mjesto", izjavio je za Autocar Xavier Peugeot, koji je u Citroenu zadužen za planiranje budućih modela.

Osim novog ogibljenja, C4 Cactus je tokom restilizacije dobio i 80% novih panela na karoseriji, hromirane ukrasne elemente na prednjem djelu, a kupcima će na raspolaganju biti opciona, znatno udobnija sjedišta – sve to sa ciljem da se zadovolji klijentela koja bi, prema zamisli čelnika Citroena, trebalo da u narednom periodu umjesto nedostajućeg C4 kupuje C4 Cactus.

Restilizovani C4 Cactus u prodajne salone širom Evrope stiže početkom 2018, do kada bi trebalo da se rasprodaju preostali primerci Citroena C4 koji se nalaze na lagerima prodavaca.
Pogledaj vesti o: Citroen

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.