Izvor: N1 televizija, 21.Avg.2017, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glasni motori, škripa guma i ne baš brza trka u čast Spačeka

Zaljubljenici u Citroen 2CV, poznatiji kao Spaček, održali su dvadesetčetvoročasovnu trku u Snetertonu u Engleskoj.

Izvor: Youtube/Ray Newby

Glasni motori i škripa guma, doduše bez preterane brzine, čuli su se tokom trke, slaveći jedan od širom sveta najpoznatijih i najotkačenijih Citroenovih modela – Spaček.

Dvadesetčetvoro takmičara vozilo je svoje automobile, a najveća zabeležena >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << brzina bila je 102 kilometra na čas.

Ova zanimljiva trka u istočnoengleskoj provinciji Norfolk bila je 26. po redu, s obzirom na to da je ovo tradicionalni događaj.

Citroen 2CV napravljen je četrdesetih godina prošlog veka, a zamišljen je kao pristupačno vozilo koje će odvratiti francuske stočare od uporebe konja i prikolica. Model je bio u proizvodnji od 1948. do 1990. godine.

Iako je čudno da se ljudi i dalje trkaju vozilima koja se u mnogim kampanjama porede sa kornjačama, takmičari kažu da Spaček ima jedinstvene karakteristike.

"Apsolutno su fantastični", rekao je vozač Simon Klark za Rojters.

Ovaj model Citroena se ističe po svom spoljašnjem izgledu, najviše po svojim svetlima koja su nakačena na automobil pa podsećaju na oči žabe i po svojoj izdignutoj pozadini.

Grupa obožavalaca ovog modela je mala, ali odabrana, kako kažu. Klub zaljubljenika u Spaček broji oko 2.700 članova širom sveta.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.