Izvor: RTS, 30.Sep.2022, 16:34

"Fijat panda" dobija zamenu, u Kragujevcu će se proizvoditi električni "citroen C3"

Novi potpuno električni automobil na bazi novog "citroena C3", koji će biti zamena za "fijat pandu", počeće da se proizvodi krajem 2024. godine u fabrici u Kragujevcu, objavio je francuski portal Largus koji piše o automobilskoj industriji.
Kako se navodi, "fijat panda" proizvodi se u fabrici u Italiji, a njena zamena sklapaće se u fabrici u Srbiji.

U tekstu se navodi da su šef "Stelantisa" Karlos Tavares i predsednik Srbije Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vučić potpisali ugovor o proizvodnji novog električnog vozila i o ulaganju od 190 miliona evra u modernizaciju fabrike.
Navodi se da će taj model u Evropi imati samo električnu verziju, dok će se posebno prodavati i u Južnoj Americi.
Model će biti duži od "fijat pande" i imaće četiri metra, umesto sadašnjih 3,69 metara.
Pogledaj vesti o: Citroen,   Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kragujevac pravi električnu zamenu za „Fijat pandu“

Izvor: Danas, 30.Sep.2022

Novi potpuno električni automobil na bazi novog Citroena C3, koji će biti zamena za Fijat pandu, počeće da se proizvodi krajem 2024. godine u fabricu u Kragujevcu, objavio je francuski portal Largus.fr koji piše o automobilskoj industriji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.