Citroen sprema zamenu za C4 Cactus

Izvor: B92, 09.Apr.2020, 10:48

Citroen sprema zamenu za C4 Cactus

PSA pravi model koji će popuniti rupu posle prestanka proizvonje modela Citroen C4 Cactus.

Iako je naišao na pozitivne kritike širom sveta, Citroenov zabavan i praktičan model C4 Cactus nije ispunio očekivanja u smislu rezultata prodaje, pa su u PSA grupi odlučili da je vrijeme da isti ode u penziju.

Zamena za Cactus će stići do kraja godine, a prve fotografije otkrivaju njegov "fastback" oblik i dizajn >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prepoznatljiv Citroenovoj C kategoriji.

U ovim momentima ne znamo hoće li novi C4 bii zasnovan na adaptiranoj platformi koja se koristi za modele kao što su Citroen C3 i Peugeot 208 ili će se koristiti veća EMP2 platforma koja nosi MPV model C4 Space Tourer i SUV C5 Aircross.

Sve će biti poznato krajem godine, a ljubitelji francuskog brenda nadaju se da će i novi C4 sa sobom doneti specifične dizajnerske detalje koji Citroenove automobile već decenijama izdvajaju iz mase.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.