Citroen ODUSTAJE od novog C1

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2023, 11:41

Citroen ODUSTAJE od novog C1

Zvaničan stav...

Izvršni direktor Citroena Tijeri Koskas je potvrdio da ta kompanija neće razvijati gradski automobil koji bi se pozicionirao između Amija i novog e-C3, odnosno model koji bi zamenio nekadašnji C1.

Koskas je rekao za da niska početna cena novog električnog C3 ostavlja malo prostora u ponudi francuskog brenda za gradski automobil i nastavlja:

- A-segment je veoma, veoma mali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Evropi – možda zato što nema mnogo ponuda. Ovo je veoma mali segment. Zašto? Jer na kraju dana, razlika u ceni između A- i B-segmenata nije bila tako velika. Sa automobilom B segmenta, imali ste prednost mnogo raznovrsnijeg automobila, sa više prtljažnog prostora i sedišta za pet osoba. Korist od dodatnih 1000 evra koje ste platili bila je prilično visoka.

- Dakle, za sada, A-segment nije prioritet. Ali videćemo šta će se desiti u budućnosti.

Iako ne postoje planovi za novi gradski automobil, Koskas je potvrdio da će jeftinija platforma Smart Car, koja će svoj evropski debi imati na novom C3, biti bazarazličitim Citroenima u budućnosti.

- Ovo je platforma koju će dobiti različita vozila, jer je to platforma na kojoj možemo da uradimo mnogo stvari, a ne samo B-hatch automobile - rekao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

VIDEO: Električni Citroen e-C3

Izvor: AutoBlog, 18.Okt.2023

U nastavku i PR saopštenje uvoznika Citroena za Srbiju Citroen otkriva potpuno novi e-C3, prvi pristupačni evropski električni automobil Citroën meša karte na evropskom tržištu polivalentnih gradskih vozila otkrivanjem četvrte generacije C3. Po prvi put potpuno električni, novi ë-C3 pruža...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.