Citroen DS3 RRC

Izvor: B92, 02.Nov.2012, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Citroen DS3 RRC

Citroen je predstavio reli model DS3 RRC namenjen vozačima koji se takmiče u regionalnim reli šampionatima.

Inspirisan WRC takmičenjem, Citroen DS3 RRC ima kvalifikacije da učestvuje na trkama poput reli šampionata serije WRC-2 (koji je nastao iz serije Super 2000), Evropskog reli šampionata (ERC) ili Bliskoistočnog reli šampionata (MERC).

Automobil ima ojačanu strukturu karoserije sa ugrađenim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rol-bar kavezom i MacPherson oslanjanjem i amortizerima koji mogu da se podešavaju po tri ose. U zavisnosti od podloge po kojoj se vozi (asfalt, makadam, sneg) koriste se 17 ili 18 inčne alu felne sa specijalnim Michelin pneumaticima.

Ispod haube nalazi se 1.6 litarski turbo-punjeni motor sa direktnim ubrizgavanjem. Motor je u stanju da razvije 278 ks i 350 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Prednji kočioni diskovi su dimenzija 300-350 mm, a zadnji 300 mm.

Citroen Racing odeljenje završilo je testiranje ovog automobila tokom letnje sezone, na različitim podlogama, tako da je on već dostupan zainteresovanim korisnicima. Cena nije saopštena, a u Citroenu tvrde da će biti pristupačna i da DS3 RRC predstavlja idealnu opciju između modela DS3 R3 i DS3 WRC.

Pročitajte o modelu Citroen DS3 Racing.

Pročitajte o Peugeotu 208 R2.

Pogledajte kako izgleda VW Polo R WRC u vožnji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.