Citroen DS po ukusu Kineza

Izvor: B92, 20.Dec.2013, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Citroen DS po ukusu Kineza

Francuski proizvođač predstavio je novi model DS 5LS namenjen isključivo kineskom tržištu.

Poznato je da Kinezi pri izboru automobila daju prednost limuzinama nad hečbek modelima. Kineski kupci takođe cene i prostranu i kvalitetnu unutrašnjost.

Zbog toga je Citroen odlučio da tom tržištu ponudi limuzinu luksuzne serije DS.

Dizajnerski, Cireoen DS 5LS nema mnogo dodirnih tačaka sa evropskim modelom DS5. Prednji deo, a naročito hromirana maska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i farovi u obliku bumeranga, preuzeti su sa koncepta Wild Rubis koji je imao premijeru upravo u Kini u aprilu 2013.

Putnici će se u kabini susresti sa kvalitetnim materijalima na bazi kože i drveta, uz neizostavne metalik detalje. Kao opcija, u ponudi će biti prednja sedišta sa masažerom i premijum audio sistem.

Tehnički specifikacije nisu saopštene, ali poznato je da će kupci moći da biraju između dva THP motora, sa 163 ks (120 kW) i 200 ks (147 kW) Oba agregata povezana su sa šestobrzinskim automatskim menjačem.

Citroen DS 5LS proizvodiće se u Kini, a u prodajne salone u toj zemlji stiže u martu 2014.
Pogledaj vesti o: Citroen

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.