C4 pikaso stiže u junu

Izvor: Mondo, 09.Feb.2013, 02:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"C4 pikaso" stiže u junu

"Sitroen" će lansirati u junu svoj novi kompaktni automobil "C4 pikaso", i to istovremeno u Francuskoj i Nemačkoj u kraćoj verziji, sa pet mesta za sedenje, a u septembru u dužoj verziji "gran pikaso".

Model će pre toga zvanično biti predstavljen početkom marta na Sajmu u Ženevi. Serijska proizvodnja tog vozila, koja će se obavljati u španskom gradu Vigo, gde su i proizvedeni prvi modeli, počeće krajem zime.

Automobil će imati revolucionarnu modularnu platformu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "EMP 2" (Efficient Modular Platform) francuske grupacije PSA.

Radi se o vozilu koje je originalno, prilagodljivo, lagano (GP sa sedam mesta imaće manje od 140 kila), kratko (verzija sa pet mesta biće dugačka 4,43 metra) i kompaktno.

U njega će biti ugrađivana paleta motora na benzin od 120 do 155 konja. U dizel verziji, biće to motori od 95, 115 i 150 konja.

Najjednostavnija verzija novog automobila izbacivaće nepunih 98 grama ugljen-dioksida u vazduh.



(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Citroen

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.