Automobil 2010. godine - Citroen C3

Izvor: B92, 14.Dec.2010, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Automobil 2010. godine - Citroen C3

Na dodeli nagrada u organizaciji Žirija sportskih novinara, Citroen i Vitro Group nagrađeni su u dve kategorije. Citroen C3 poneo je titulu Automobil godine.



U svečanoj sali Beogradskog sajma izabrani su automobil, vozač i devojka godine. Kroz takmičenje, koje je započelo u januaru, predstavljani su svakog meseca po jedan model vozila i jedna atraktivna devojka. Izbor su vršili članovi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << žirija, a objavljivali ga dnevni listovi.

Titulu Vozač godine poneo je Vojislav Lekić, šampion Srbije na kružnim stazama u svojoj klasi.

Za Mis sportskog automobilizma izabrana je Tamara Tanasić, devojka koja vozi karting trke, a Mis Automobilizma 2010 je Aleksandra Milanović iz Obrenovca koja se takmičila uz BMW.

Žiri je dodelio Specijalno priznanje za najuspešniji povratak na tržište Srbije Mitsubishiju za model ASX i Specijalno priznanje za supersportski automobil Mercedesu za model SLS AMG.

Pobednik ovogodišnjeg takmičenja izmedju dvanaest automobila, pobednika meseca, postao je Citroen C3.

"Nakon proglašenja za Automobil godine u Top Gearu njegovog naslednika u premijum segmentu Citroena DS3, ovo priznanje za Automobil godine samo potvrdjuje evropski trend. Naime, u većini izbora, koji su do sada održani u evropskim zemljama pobedili su ili C3 ili DS3. Nesporno da je Citroen C3 nešto sasvim novo i sveže, a da prelepi dizajn sa inovativnim rešenjima nikog ne ostavlja ravnodušnim", navode iz kompanije Vitro Group.

Vozili smo: Citroen C3

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.