Sindikati u FCA odlučuju o inicijativi premijerke za posredovanje u pregovorima

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Jul.2017, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati u FCA odlučuju o inicijativi premijerke za posredovanje u pregovorima

Skupština sindikata fabrike Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija u Kragujevcu odlučivaće danas o inicijativi premijerke Ane Brnabić da lično posreduje u pregovorima predstavnika kompanije FCA i Štrajkačkog odbora i mogućem zamrzavanju štrajka.

U Samostalnom sindikatu FCA je rečeno agenciji Beta da je poznata praksa FCA svuda u svetu da kompanija ne pregovara dok traje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << štrajk, odnosno razgovara se samo pod uslovom zamrzavanja štrajka.

"Mi ćemo danas na nivou fabričkih sindikata doneti zaključke, ali će konačno da odluče štrajkači koji će biti o svemu obavešteni na sutrašnjem okupljanju prve smene u 12.00 časova i druge u 17.00 časova, kod upravne zgrade u krugu fabrike", rekao je predsednik Štrajkačkog odbora Zoran Marković.

On je potvrdio da će sutra, bez obzira na današnje zaključke dva sindikata, Samostalnog i sindikata Nezavisnost, u FCA biti organizovan 10. dan generalnog štrajka proizvodnih radnika uz potpunu obustavu proizvodnje.

Štrajkači traže povećanje bruto osnovice zarade sa 38.000 na 50.000 dinara, reorganizaciju rada u cilju rasterećenja radnika, isplatu bonusa efikasnosti za 2016. godinu, isplatu naknade za troškove prevoza van standardnog radnog vremena.
Pogledaj vesti o: Chrysler,   Kragujevac

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.