STARA VOZILA KOD NOVIH VLASNIKA

Izvor: MC Bor, 14.Jun.2011, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STARA VOZILA KOD NOVIH VLASNIKA

Bor, 14.jun
Samo neka stara, retka, raritetna vozila, od traktora do limuzina, nalaze se u našoj zemlji ( jedno je u borskom Brestovcu) , većinu su za badava otkupili stranci
Autor: B.F.
Dragan Stojanović, penzioner iz Bora, doneo je u našu Redakciju više fotosa starih, retkih vozila koja se nalaze u našoj zemlji. Traktor marke Lanz bulldog iz 1954. je njegovo vlasništvo i u njegovom je domaćisntvu u Brestovcu kod Bora. Pre više godine >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << bio je u vlasništvu slatinske pordice Pipić. Automobil marke “Krajsler 77”, model iz 1924. godine, sa osam sedišta, danas je u Nišu.  Traktor iz 1904. godine, marke HSC, među prvima je dospeo u Srbiju. Poznat je po tome što ima gvozdene točkove. U vlasništvu je jednog poznatog Kraljevčanina koji je nabavio i traktor dizelaš  marke Landin iz 1957.
-Ove lepe i vredne mašine nisu puno plaćene. Ipak, najlepši i najstariji modeli traktora i limuzina iz naše zemllje, pa i ovog kraja, preseljeni su u inostranstvo. Često su plćani gootvo badava. U borskom kraju pojedinci verno čuvaju I stare kazane za rakiju, mada su najstariji lampeci sa drvenim lulama nalaze u Arheološkom parku u selu ravna kod Knjaževca-kaže Stojanović.

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.