Radnici FCA očekuju od Vlade Srbije da bude posrednik u pregovorima

Izvor: Kragujevac.rs, 18.Jul.2017, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici FCA očekuju od Vlade Srbije da bude posrednik u pregovorima

Od Vlade Srbije radnici kompanije Fijat Krajsler automobili Srbija u štrajku očekuju da bude posrednik, a uslov za prekid štrajka je početak pregovora sa poslovodstvom “Fijata“. Na protestu koji je održan ispred Gradske uprave zatražili su od premijerke Srbije Ane Brnabić da oformi pregovarački tim ili krizni štab koji će posredovati između poslodavca i štrajkača. Istovremeno, premijerki Ani Brnabić upućen je poziv da sa ministrima i državnim sekretarima dođe >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << u Kragujevac kako bi započeli pregovore sa štrajkačima.

Radnici FCA, rekao je Zoran Marković predsednik Štrajkačkog odbora, ne traže od Vlade Srbije da im poveća zarade, već od Fijata od čijeg rukovodstva očekuju da učestvuje u pregovorima, kako bi štrajk bio prekinut, pokrenuta proizvodnja i radnici primali plate. Marković je zatražio da Fijat poštuje zakone Srbije i ukazao da zarada zaposlenih u FCA od 36.000 dinara nije dovoljna za život. Želimo da radimo i da od svog rada živimo.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović i član Gradskog veća za privredu Radomir Erić su primili predstavnike sindikata koji su, pored ostalog, tražili da se hitno sazove sednica Gradskog veća na kojoj bi se uz prisustvo članova Štrajkačkog odbora razgovaralo o situaciji u Fijatu kao i da Gradska uprava uputi poziv premijerki Ani Brnabić da dođe u Kragujevac.

Grad pruža punu podršku brzom iznalaženju rešenja. Ulazimo u ozbiljnu krizu iz koje možemo da izađemo samo ukoliko svi budemo dovoljno pametni. Grad Kragujevac želi da se aktivno uključi u razgovore i da bude ozbiljna i stabilna veza između Vlade Srbije i sindikata. Spremni smo da pomognemo u svemu i ako se bude formirao tim koji će da učestvuje u pripremi pregovora sa Fijatom, želimo da budemo deo tog tima. Grad Kragujevac je i ozbiljno zabrinut zbog trenutne situacije u tom kolektivu jer je svima u interesu da Fijat nastavi da radi u Srbiji - poručio je gradonačelnik Radomir Nikolić.

Inače, za sutra u 11 sati je zakazan novi potest radnika FCA ispred Gradske uprave.
Pogledaj vesti o: Chrysler,   Fiat

Nastavak na Kragujevac.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.