Krajsler povlači 900.000 automobila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2014, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krajsler povlači 900.000 automobila

Američka kompanija Krajsler (Chrysler) povlači 907.000 automobila u celom svetu zbog tehničke neispravnosti koja može dovesti do požara.

Kako javlja Rojters, pozivajući se na Nacionalnu agenciju za bezbednost saobraćaja (National Highway Traffic Safety Administration, NHTSA), opoziv se odnosi na nekoliko modela na teritoriji SAD, Kanade, Meksika i drugih zemalja sveta van Severne Amerike, proizvedenih od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 2011. do 2014. godine.

Povlačenje će biti sprovedeno u dve etape. Prva će početi 28. novembra, a obuhvatiće zamenu elektrogeneratora na modelima "krajsler 300", "dodž čelendžer", "dodž čardžer" i "dodž durango". Prema podacima NHTSA, u generatoru može da izbije kratak spoj, što može uzrokovati požar i mogući udes. Ukupno će u prvoj etapi biti opozvano 470.000 automobila.

Druga etapa je planirana za 5. decembar i obuhvatiće 437.000 automobila "džip vrengler" iz 2011. do 2013. godine proizvodnje. Prema NHTSA, kod tog modela do kratkog spoja i požara može doći u slučaju da do konektora unutar spoljnih bočnih retrovizora dospe voda. Kompanija će u retrovizore postaviti dodatne konektore zaštićene od vlage.

Sve te popravke servisi Krajslera će obaviti besplatno, navodi Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.