Fijatov džip očarao Amerikance

Izvor: B92, 01.Okt.2015, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fijatov "džip" očarao Amerikance

Prodaja automobila kompanije Fijat Krajsler automobili u Sjedinjenim Američkim Državama porasla je u septembru za 14 odsto.

Za ovaj skok FCA može da se zahvali još jednom snažnom mesecu za Fijatov automobil marke "džip".

Prodaja "džipa" skočila je za 40 odsto, a FCA je prodao više od ukupno 193.000 automobila, što je kompanija nazvala najboljim septembrom od 2000. godine, prenosi agencija AP.

I drugi proizvođači automobila će kasnije danas >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objaviti rezultate o prodaji, a analitičari očekuju da će većina njih prijaviti snažnu prodaju u septembru.

Istraživačka kompanija "Keli blu buk" prognozira 12-procentni rast prodaje na godišnjem nivou, odnosno rezultat od 1,39 miliona prodatih automobila i kamiona, navodi američka agencija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prodaja Fiat-Chryslera u SAD-u u septembru porasla za 14 odsto

Izvor: AutoBlog, 01.Okt.2015

Kako prenosi Tanjug, prodaja automobilske kompanije Fijat Krajsler Automobili (FCA) u Sjedinjenim Američkim Državama porasla je u septembru za 14 odsto. Za ovaj skok FCA može da se zahvali još jednom snažnom mesecu za vozila marke "džip". Prodaja "džipa" skočila je za 40 odsto, a FCA je prodao...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.