Izvor: Beta, 16.Mar.2020, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fijat zbog pandemije zatvara većinu fabrika u Evropi

Fabrika automobila Fijat u Kragujevcu biće zatvorena do 27. marta, objavila je italijanska kompanija.Kompanija Fijat - Krajsler zbog pandemije korona virusa zatvara većinu fabrika u Evropi, tako da će pored Kragujevca biti zatvorene i jedna fabrika u Poljskoj i šest u Italiji, javio je AFP pozivajući se na danas objavljen kominike uprave Fijata.Zatvorene fabrike čine izmedju 30 i 35 odsto ukupnih kapaciteta Fijata koji je vlasnik i marki Krajsler (Chrysler), Džip (Jeep), Maserati, Alfa Romeo, Dodž (Dodge) i Ram. Najava da zaustavlja proizvodnju u ovim fabrikama dovela je do pada vrednosti akcija Fijata na Milanskoj berzi za više od 14 procenata tako da je sada jedna akcija Fijata 7,10 eura.
Pogledaj vesti o: Chrysler,   Fiat,   Maserati,   Alfa Romeo,   Kragujevac

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fijat staje na dvije sedmice u Evropi, uključen i Kragujevac

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Mar.2020

Kompanija Fijat-Krajsler Automobili (FCA) obustavlja proizvodnju na dvije nedjelje u većini svojih evropskih fabrika kako bi zaštitila radnike od pandemije virusa korona i prilagodila poslovanje padu tražnje, najavio je danas italijansko-američki proizvođač vozila.

Nastavak na Nezavisne Novine...

PSA zbog korone zatvara fabrike u Evropi

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Mar.2020, 08:55

Francuska automobilska grupa PSA saopštila je danas da će tokom sedmice zatvoriti sve svoje fabrike u Evropi zbog pandemije virusa korona.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.