Fijat povlači Ram kombije zbog pregrejavanja ventilatora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2019, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fijat povlači Ram kombije zbog pregrejavanja ventilatora

Kompanija Fijat Krajsler (FCA) povlači više od 110.000 kombija u Severnoj Americi, jer motori klima uređaja mogu da se pregreju i izazovu požar.

Povlačenje se odnosi na određene serije kombija "Ram ProMaster" sa klima uređajima, proizvedene od 2015. do 2018. godine, izveštava agencija AP.

Fijat Krajsler je u dokumentaciji podnetoj američkim regulatorima naveo da ventilator može da se zaglavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i da prekidač za struju možda neće zaustaviti njegovo pregrejavanje, što bi moglo da izazove požar.

FCA je otkrio da je zbog dima ili plamena od države stigla 21 žalba i 13 pritužbi od prodavaca. Takođe ima preko 4.000 reklamacija u garantnom roku.

Prva žalba zbog požara stigla je u julu od Poštanske službe SAD.

U Fijatu kažu da nemaju saznanja da je bilo ko povređen i da finaliziraju aktivnosti na rešavanju ovog kvara. Vlasnici kombija koji primete da svetli lampica za kontrou temperature motora treba da isključe motor i da kontaktiraju prodavce, a o zahtevu će biti obavešteni u januaru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Fijat POVLAČI kombije zbog pregrejavanja ventilatora

Izvor: Blic, 27.Nov.2019

Kompanija Fijat Krajsler (FCA) povlači više od 110.000 kombija u Severnoj Americi, jer motori klima uređaja mogu da se pregreju i izazovu požar. Povlačenje se odnosi na određene serije kombija "Ram ProMaster" sa klima uređajima, proizvedene od 2015. do 2018. godine, izveštava agencija AP.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.