Izvor: Radio 021, 30.Okt.2019, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fijat Krajsler i Pežo pregovaraju o spajanju

Italijansko-američki proizvođač Fijat Krajsler automobili (FCA) potvrdio je da vodi razgovore sa francuskim rivalom PSA Pežoom (PSA Peugeot) o povezivanju kojim bi se formirao jedan od najvećih proizvođača automobila na svetu.

U saopštenju se ne navodi da li se razgovara o potpunom spajanju ili o labavijem savezu, a nisu dati nikakvi drugi detalji.

Fijat >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Krajsler već dugo traga za partnerom da pomogne u investicijama u automobilskoj industriji. Razgovori ranije ove godine sa drugim francuskim proizvođačem automobila Renoom, nisu uspeli zbog zabrinutosti francuske vlade oko uloge Renoovog japanskog partnera Nisana.

Francuska Grupa PSA takođe je potvrdila da se vode pregovori.

"Posle nedavnih informacija u štampi o mogućem približavanju Grupe PSA sa FCA Grupom, Grupa PSA potrđuje da su u toku razgovori sa namerom da se formira jedna od vodećih svetskih automobilskih grupa", naveo je francuski proizvođač u saopštenju.

Fijat Krajsler automobili formiran je 2014. spajanjem italijanskog Fijata i američke kompanije Krajsler čime je Fijat vraćen sa ivice bankrotstva.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Fiat-Chrysler i PSA pregovaraju o povezivanju

Izvor: AutoBlog, 30.Okt.2019

Italijansko-američki proizvodjač Fijat Krajsler automobili (FCA) potvrdio je da vodi razgovore sa francuskim rivalom PSA Pežoom (PSA Peugeot) o povezivanju kojim bi se formirao jedan od najvećih proizvodjača automobila na svetu. U saopštenju se ne navodi da li se razgovara o potpunom spajanju ili...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.