Fijat Krajsler i Pežo odlučili: Nema dividende za 2019.

Izvor: B92, 14.Maj.2020, 13:01

Fijat Krajsler i Pežo odlučili: Nema dividende za 2019.

Torino, Pariz -- Upravni odbori kompanija Fijat Krajsler automobili i Pežo odučili su da ove godine ne isplate akcionarima redovnu dividendu za 2019. godine.

To su odlučili zbog pada tražnje uzrokovane pandemijom kovida 19, saopštila su dva proizvođača automobila.

Zdravstvena kriza je gurnula globalnu auto-industriju u najdublji ponor od finansijske krize 2008/09. godine. Tražnja kupaca za vozilima je drastično pala usled mera vanrednog stanja u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << borbi protiv pandemije koje su uvele vlade širom Evrope i Sjedinjenih Država,

Dve kompanije su takođe potvrdile da pripreme za njihovo spajanje napreduju kada je reč o toku procedura propisanih antimonopolskih i drugih regulativa, prenosi Rojters.
Pogledaj vesti o: Peugeot

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.