FIJAT ULAŽE 250 mil € - ali u Poljsku

Izvor: Mondo, 25.Nov.2016, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIJAT ULAŽE 250 mil € - ali u Poljsku

Automobilska kompanija Fijat Krajsler Automobili (FCA) će proizvoditi dva nova benzinska motora na istoku Evrope. Nažalost, ne radi se o Kragujevcu, gde samo sklapa model "500 l", već o fabrici u Poljskoj.

Foto: MONDO/Petar Stojanović

FCA će nove motore praviti u svojoj fabrici u gradu Bjelsko-Bjala, na jugu Poljske, u sklopu investicije koja je okarakterisana kao potvrda Fijatove posvećenosti razvoju poslovanja u toj zemlji.

Poljski vicepremijer >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Mateuš Moravjecki je, u izjavi za poljsku novinsku agenciju PAP, rekao da će FCA investirati do 250 miliona evra u taj projekat i otvoriti više stotina novih radnih mesta, prenosi agencija Rojers.

U FCA su odbili da komentarišu broj radnih mesta koja će biti otvorena, niti su želeli da preciziraju vrednost ulaganja u tu fabriku, u kojoj će početi sa proizvodnjom trocilindričnog 1,0-litarskog motora i četvorocilindričnog 1,3-litarskog motora u 2018. godini.

"Ove male, ali moćne jedinice, karakteriše najveći obrtni momenat u tom segmentu, niska potrošnja benzina i manja emisija ugljen-dioksida", navodi se u saopštenju FCA, i dodaje da će pomenuti motori biti u skladu sa postojećim i budućim standardima EU o emisiji štetnih gasova.
Pogledaj vesti o: Chrysler,   Kragujevac

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.