Izvor: Nezavisne Novine, 07.Jan.2017, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Chryslerov automobil budućnosti

Autonomna vožnja, električni pogon i car sharing su trendovi koji će vjerovatno zavladati autoindustrijom, a Chrysler ih je predstavio u obliku jednog koncepta.

Ime mu je Portal Concept, a biće glavna uzdanica Chryslera na ovogodišnjem CES-u.

Električni monovolumen privlači modernim izgledom, ali i tehnološki naprednim rješenjima koja omogućava lakše korištenje automobila u svakodnevnom saobraćaju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Prije svega, to su kompaktne mjere. Portal je vidno manji od Pacifice koju u električnom izdanju trenutno koristi Google. Klasičnih vrata nema, već su tu dvostruke klizne stijene. Sprijeda inovativna maska i dakako LED svjetla.

U kabini je Chrysler postavio podesiva sjedišta na šine i tako omogućio lako prilagođavanje najrazličitijim uslovima prevoza. Dominira ogroman LCD ekran, klasičnog upravljača nema, ali zato ima desetak pozicija za punjenje mobilnih uređaja.

Ovaj koncept raspolaže trećim nivoom autonomne vožnje, što znači da može samostalno voziti na autoputu.

Vozilo pokreću 100 kWh baterije smještene u podu koje mu osiguravaju autonomiju od oko 400 km.

(Index.hr)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.