Chrysler povlači 132.000 vozila zbog opasnosti od požara

Izvor: B92, 20.Maj.2023, 12:33

Chrysler povlači 132.000 vozila zbog opasnosti od požara

Kompanija Chrysler, povlači oko 132.000 svojih sportskih terenskih vozila Jeep Cherokee zbog električnog problema koji predstavlja opasnost od požara, saopštili su u utorak savezni bezbednosni regulatori.

Prema opozivu Nacionalne uprave za bezbednost saobraćaja (NHTSA), neki modeli Jeep Cherokee napravljeni između 2014. i 2016. godine mogu imati električni kratki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spoj u modulu električnih podiznih vrata koji bi mogao da dovede do zapaljenja vozila bez obzira da li motor radi ili ne. Kompanija je saopštila da su električna dizna vrata motorizovani otvor koji se nalazi na većini SUV vozila koji se elektronski otvara i zatvara pritiskom na dugme. Modul prtljažnih vrata na opozvanim automobilima Jeep Cherokee ima slabu tačku koja bi mogla da dozvoli curenje vode unutra, navodi se u dokumentima o opozivu.

Vlasnici opozvanih modela trebalo bi da parkiraju svoje vozilo van i dalje od objekata, jer bi automobili mogli neočekivano da se zapale, potencijalno uzrokujući povrede ljudi izvan vozila, kao i materijalnu štetu, navodi se u opozivu. Kompanija je rekla da radi na rešenju za problem sa električnim podiznim vratima, ali nije dala vremenski okvir kada će popravka biti dostupna.

Očekuje se da će pisma obaveštenja vlasnika biti poslata 30. juna 2023. godine. Vozila koja se sada povlače su isti modeli koje je Chrysler opozvao 2015. godine zbog električne korozije uzrokovane curenjem vode u modul. Vozila popravljena prema prethodnom opozivu i dalje će morati da se odnesu na novu popravku kada budu dostupna.

Fiat Chrysler je saopštio da je počeo da istražuje modul električnih podizača u januaru 2022. godine nakon što je dobio sve više izveštaja o požarima u tovarnom prostoru na modelima iz 2014. i 2015. godine. Do aprila 2023. godine, Fiat Chrysler je snimio 50 podataka o pomoći korisnicima o problemima sa Jeep Cherokees-om, navodi kompanija u svojim dokumentima o opozivu.

Svaki vlasnik Jeep Cherokee-a na koga utiče opoziv, a koji je platio iz svog džepa da bi se problem rešio, može da podnese priznanicu za obavljeni posao i da dobije nadoknadu od strane Fiat Chrysler-a.

Vlasnici Jeep Cherokee-ja sa pitanjima mogu kontaktirati Fiat Chrysler na 1-800-853-1403 i pomenuti broj za opoziv 49A. Vlasnici takođe mogu da kontaktiraju dežurnu liniju za bezbednost NHTSA na 1-888-327-4236 ili da pošalju poruku na 1-800-424-9153, ili da posete NHTSA.gov/recalls.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Chrysler povlači 132.000 vozila zbog opasnosti od požara

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Maj.2023

Kompanija Chrysler, povlači oko 132.000 svojih sportskih terenskih vozila Jeep Cherokee zbog električnog problema koji predstavlja opasnost od požara, saopštili su u utorak savezni bezbjednosni regulatori.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.