ČEKAJU NA LAGERU I PO 6 MESECI: Koliko vremena prođe pre nego što neko kupi AUTO?

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Nov.2019, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČEKAJU NA LAGERU I PO 6 MESECI: Koliko vremena prođe pre nego što neko kupi AUTO?

Krajsler u sukobu sa dilerima utomobila u SAD-u.

Prema izveštajima finansijskog magazina Blumberg (Bloomberg), FCA (Fiat Chrysler Automobiles) je u jednom trenutku imao na lageru čak 40.000 vozila koja nisu naručena.

Ova strategija po kojoj fabrika proizvodi više automobila nego što prodavci žele poznata je već decenijama pod nazivom "banka prodaje".

Iz FCA demantuju da su oživeli >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovu strategiju, istakavši da imaju novu predvidljivu proizvodnju i efikasan sistem isporuke, kojim pokušavaju da usklade očekivane narudžbe sa svojim lancem prodaje i proizvodnim planovima.

- Pravimo vozila bez naručenih specifikacija nasuprot predviđene potražnje kako bi prava vozila bila dostupna dilerima kada im budu potrebna - kažu iz FCA.

Iz FCA takođe ističu da se njihov sistem pokazao efikasnim i da su treći kvartal ove ghodine završili sa manje od 1.000 vozila na lageru koja nisu naručena.

Međutim, istraživanja pokazuju da je FCA daleko iznad proseka industrije u smislu koliko nova vozila provedu vremena u salonima pre prodaje.

Dodž, Džip i Krajsler imaju relativno kratak boravak koji varira 70-100 dana, ali se s druge strane dileri FIAT i Alfa Romeo vozila muče da ih prodaju pa ostaju u salonima čak i do 180 dana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.