Izvor: AutoBlog, 05.Mar.2009, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka prodaja kola smanjena 41 odsto u februaru, Toyota traži kredit od 2 milijarde dolara

Prodaja automobila u SAD pala je u februaru 41 odsto na godišnjem nivou, na najniži nivo u poslednje skoro tri decenije, pa analitičari ocenjuju da će se američko ministarstvo finansija suočiti sa novim pritiskom da obezbedi više novca prezaduženim kompanijama "Dženeral motors" (GM) i "Krajsler" ili da ih "pusti niz vodu." Prošlog meseca u SAD je, prema podacima firme "Autodata", prodato 9,1 miliona vozila, što je najniži nivo od decembra 1981, a GM, najveća američka autokompanija, koja traži pomoć vlade da bi preživela, zabeležila je pad od čak 53 odsto, prenela je agencija Blumberg. U takvoj situaciji, skoro svi proizvođači automobila se bore za opstanak, a GM i "...

Nastavak na AutoBlog...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: Pad prodaje automobila

Izvor: EMportal, 04.Mar.2009, 14:37

Prodaja automobila u SAD opala je više od 41 odsto u februaru, na najniži nivo za gotovo tri decenije, uprkos velikim popustima vodećih proizvođača.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.