Izvor: Radio 021, 18.Apr.2021, 15:35

VIDEO: Slep je i namerava da sedne u kola i vozi 322 km/h

Den Parker je nepokolebljiv u naumu da uđe u Ginisovu knjigu rekorda.

Njegov je cilj poznat, a to je obaranje rekorda u kategoriji "najbrže vožnje s povezom na očima". Za ovaj rekord je potrebna određena doza hrabrosti, pa i ludosti, ali i odgovarajući automobil. Naime, trenutni rekord iznosi 322,6 km/h.

Den Parker će rekord pokušati da obori u Chevrolet Corvetti, automobilu koji mu je uzeo vid. Naime, on je 2012. godine na trkalištu imao nezgodu u svojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Corvetti iz 1963. godine kad se zabio u zid.

Sada je odlučio da se vrati na stazu, a u tome će mu pomoći Corvette C6 s 800 KS, ali i sa zvučnim navođenjem. Do sada je uspeo da vozi brzinom od 240 km/h.





Autor: Index.hr

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Chevrolet

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.