Prodaje se klasični Chevy Stiva Mekvina

Izvor: B92, 15.Jan.2018, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodaje se klasični Chevy Stiva Mekvina

Poznato je da je legendarni glumac bio veliki zaljubljenik u automobile, a u svojoj bogatoj kolekciji imao je i ovaj klasični Chevrolet Styleline Deluxe kabriolet.

Filmska karijera Stiva Mekvina neraskidivo je povezana i sa autmobilima, o čemu najbolje svedoče filmovi “Bullitt” (1968.) i “Le Mans” (1971.) godine.

I privatni život ove glumačke legende, bio je više nego zanimljiv – Mekvin je bio marinac i bajker, a svi njegovi hobiji bili su vezani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za adrenalin. Vožnja auto-trka bila je čak i njegovo zanimanje u jednom periodu života.

Učestvovao je na British Touring Car šampionatu 1961. godine u BMC Mini modelu, kada je završio treći. 1970. godine, učestvovao je u trci "12 Hours of Sebring", kada je pobedio u Porscheu 908/02.

Voleo je brze i lepe automobile, ali i motocikle, a mnoge je i lično posedovao. Među njima je i Chevrolet Styleline Deluxe Convertible iz 1951. godine, koji ne samo što je pripadao Mekvinu, već se pojavljuje i u filmu “The Hunter” iz 1980, poslednjem koji je glumac snimio, s obzirom da je preminuo u novembru iste godine.

Zanimljivo je da je Mekvin kupio auto direktno sa filmskog seta, nakon završetka snimanja.

Ovaj klasični kabriolet prodat je sadašnjem vlasniku 1984, na aukciji u Las Vegasu, na kojoj se našao deo zaostavštine pokojnog glumca.

Nakon 30-ak godina, automobil će dobiti novog vlasnika krajem januara na aukciji koju organizuje kuća Barrett-Jackson u Skotsdejlu, u Arizoni.

Ovaj Chevy iz '51. za pogon koristi šestocilindarski motor snage 92 “konja”, uparen sa trobrzinskim manuelnim menjačem, a prodaje se sa sertifikatom koji dokazuje da je pripadao slavnom glumcu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.