Opoziv za pola miliona Chevroleta Camaro

Izvor: B92, 16.Jun.2014, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opoziv za pola miliona Chevroleta Camaro

Nakon skandala izazvanog serijskim kvarom na kontakt-bravi, zbog koga je poginulo najmanje 13 ljudi a na vanredni servis povučeno više od 2,6 miliona automobila, General Motors se odlučio za znatno aktivniji pristup ovakvoj vrsti problema. Najnoviji opoziv zbog fabričke grešeke odnosi sa na Chevrolet Camaro, a kako ništa ne bi bilo prepušteno slučaju, GM je objavio da će biti povučeno svih 511.528 primeraka proizvedenih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2010-2014. godine.

Razlog za najnoviji opoziv ne nalazi se u kontakt-bravi, ali ima veze sa kontakt-ključem. GM je utvrdio da se tokom vožnje može dogoditi da vozač nehotice zakači kolenom plastičnu dršku ključa tako da izazove okretanje ključa u bravi i isključenje motora. U američkoj kompaniji objašnjavaju da se to najčešće dešava u slučajevima kada vozač sedi preblizu stuba upravljača.

General Motors je ovu anomaliju otkrio za vreme redovnog pregleda vozila koja su ranije tokom godine povučena na vanredni servis upravo zbog spornih kontak-brava. U kompaniji ističu da ovaj problem ne treba dovoditi u vezu sa prethodnim zbog kojeg je povučeno 2,6 miliona automobila.

Ipak, GM je naveo da je prema njihovim informacijama najnovija fabrička greška dovela do tri saobraćajne nezgode u kojima je učestvovao Camaro a da su u udesima lakše povređene četiri osobe.

Proizvođač će tokom najavljenog opoziva zameniti stare kontakt-ključeve novim kod kojih je promenjen dizajn drške. Najveći broj automobila koji će biti povučeni nalazi se kod vlasnika u SAD (464.712), dok su ostali u vlasništvu kupaca iz Kanade, Meksika i drugih izvoznih tržišta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.