Nova Corvette tražena, Viper ne

Izvor: B92, 04.Okt.2013, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova Corvette tražena, Viper ne

Početna prodaja modela Chevrolet Corvette sedme generacije premašila je očekivanja, pa se na ovaj automobil u Americi čeka i po šest meseci. Sa druge strane, Chryslerova sportska ikona, SRT Viper, beleži pad potražnje, pa je kompanija prinuđena da smanji proizvodnju ovih vozila za trećinu.

Tržište automobila u SAD oporavilo se posle krize iz 2008. godine, a isporuke novih vozila i dalje su u porastu. Dobrim prodajnim rezultatima priključio se i Chevrolet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svojim modelom Corvette Stingray Coupe. Američki proizvođač saopštio je da je trenutna potražnja za ovim automobilom u SAD tolika da narudžbine pokrivaju šestomesečnu proizvodnju.

Navodi se da su pojedini kupci spremni da plate dodatnih 20.000 dolara (14.700 evra) kako bi im vozilo bilo isporučeno preko reda. Početna cena nove Corvette u Sjedinjenim Državama iznosi oko 52.000 dolara (38.200 evra), uključujući troškove isporuke.

Chrysler, međutim, nema toliko sreće sa svojim Viperom. Ovaj sportski automobil, koji pripada višoj klasi u odnosu na Chevrolet Corvette, beleži slabiju prodaju od planirane.

Zbog toga je kompanija prinuđena da, umesto devet primeraka koliko ih je dnevno proizvodila fabrika u Detroitu, smanji proizvodnju na šest automobila. Višak radnika biće raspoređen na druge pozicije.

Iako je Chrysler objavio da je prethodno primio 2.000 narudžbina za novi Viper, od februara 2013, kada su počele isporuke, prodato je svega 426 automobila, dok prodavci širom SAD na lageru imaju još 564 neprodata vozila.

SRT Viper prodaje se u Americi za104.480 dolara (76.700 evra), a u cenu su uračunati i troškovi transporta vozila.

Pročitajte koliko u Kini košta Chevrolet Corevtte.

Pročitajte o najvećem kolekcionaru modela Viper.
Pogledaj vesti o: Chevrolet

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.