General Motors ostvario rast prodaje od 11 %

Izvor: S media, 04.Apr.2011, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

General Motors ostvario rast prodaje od 11 %

Američka fabrika automobila "Dženeral motors" prodala je u martu 206.621 putničkih i privrednih vozila i tako ostvarila rast na godišnjem nivou od 11 odsto.

Ipak, tempo rasta je slabiji nego u prethodna dva meseca, što je posledica ukidanja sniženja i drugih pogodnosti za kupce.

"Ševrolet" na struju

U fabrici niškog „Dajteha“ biće posla za 400 radnika

GM je najpre u januaru povećala popuste za kupovinu automobila za >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << 400 dolara, što je produžila i u februaru.

Od marta su međutiom popusti smanjeni za 600 dolara, na 800 dolara.

Martovskom rastu je u najvećoj meri doprinela prodaja manjih vozila i krosovera, na čijem je čelu bio mali model Ševrolet Kruze.

Prodato je više od 18.000 vozila tog modela, što u odnosu na mart 2010, predstavlja rast od čak 80 %.

GM je prva velika kompanija za proizvodnju automobila u Sjedinjenim Američkim Državama koja je objavila poslovne rezultate za mart.

Analitičari očekuju da će ukupna prodaja vozila u SAD, ostvariti godišnji rast od 17 odsto.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.