Dženeral motors - Tesla: 1 - 0

Izvor: Mondo, 14.Dec.2016, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dženeral motors - Tesla: 1 - 0

Prvi automobili "ševrolet bolt" isporučeni su kupcima u Fremontu u Kaliforniji - "pred nosom" rivalima iz "Tesla motorsa".

Foto: chevrolet.com

"Dženeral motors" (GM) je isporučio prva tri električna automobila "ševrolet bolt" klijentima u Fremontu, u Kaliforniji, gde se nalazi fabrika elektromobila rivalske kompanije "Tesla motors", javlja Ekonomist Tajms.

To GM-u sada daje za pravo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ocenjuje list, da se hvali kako je prvi na listi isporučilaca te vrste vozila, koja s jednim punjenjem mogu da pređu 320 kilometara (200 milja).

Početna cena "ševroleta bolt" je ispod 40 hiljada dolara.

Generalni direktor "Tesle", Ilon Mask, obećao je da će od jula iduće godine krenuti proizvodnja Modela 3.

Pojedini analitičari, mađutim, smatraju da Model 3 neće uspeti da ostvari cilj, pošto plan proizvodnje zahteva znatan remont fabrike u Fremontu, koja je nekad bila fabrika "Dženeral motorsa".

Iz "Tesle" kažu da će početna cena novog automobila biti 35.000 dolara, mada se procenjuje da će prosečna prodajna cena iznositi 42 hiljade dolara.

"Bolt", kog je GM razvio u saradnji s južnokorejskim proizvođačem baterija LG Hemom, sa jednim punjenjem može da pređe 238 milja, ili 383 kilometra, a košta 37.495 dolara pre poreskih olakšica.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.