Chevrolet na frankfurtskom auto-salonu

Izvor: B92, 12.Sep.2013, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Chevrolet na frankfurtskom auto-salonu

Evropski debi novog Camaro kabrioleta i kupea, nemačka premijera nove Corvette Stingray i jačanje ponude Chevrolet MyLink tehnologije, glavne su novine iz Chevroleta na 65. međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu.

Bilo da ste ljubitelj sportskih automobila, neko ko odmah želi da poseduje novu tehnologiju povezanosti, ili vozač koji želi da dobije bolju vrednost za svoj novac, Chevrolet štand u Frankfurtu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nudi mnoštvo relevantnih tema i atrakcija.

Sa niskom siluetom i novim MyLink uređajem, najnovije izdanje čuvenog modela Camaro predstavlja najznačajniji redizajn od uvođenja pete generacije u vidu konceptnog automobila 2006. godine.

Pored estetskih intervencija, poboljšana je i aerodinamika tako da je omogućeno efikasnije rashlađivanje i stabilnost pri velikim brzinama.

Prednji deo ima širi donji i uži gornji deo maske hladnjaka, dok funkcionalni ventlacioni otvor na haubi pomaže smanjenju toplote. Novi dizajn sa zadnje strane kompletiraju poklopac prtljažnika, horizontalna stop svetla i izduvne cevi.

Snagu isporučuje dokazani V8 motor od 6.2 l, koji je uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem ili sa automatskim prenosom. Verzija sa manuelnim prenosom proizvodi 432 ks (318 kW) pri 5.900 ob/min, pružajući obrtni momenat od 569 Nm pri 4.600 ob/min. Ubrzanje od 0 do 100 km/h se postiže za 5,2 sekunde kod kupea sa manuelnim prenosom i za 5,4 sekunde kod kabrioleta, takođe sa manuelnim prenosom.

Standardni deo opreme je novi displej u boji, zatim jedan od dva nova Chevrolet MyLink uređaja, te zadnja kamera.

Prvi put prikazana na nekom sajmu automobila u Nemačkoj, nova Corvette Stingray biće ponuđena sa Z51 performance paketom i najnovijim magnetnim oslanjanjem kao standardnim sadržajima opreme.

I dok je prodaja ovog modela u SAD već počela, izabrana Chevroletova predstavništva širom Evrope se pripremaju za dolazak kupea krajem 2013. godine, dok će se kabriolet verzija naći u prodaji od početka 2014. U Nemačkoj, cene kupe i kabriolet varijanti počinju od 69.990 evra, odnosno 72.990 evra.

Za pogon je zadužen novi LT1 V8 motor zapremine 6.2 l koji raspolaže sa 460 ks (343 kW) pri 6.000 ob/min i 630 Nm obrtnog momenta pri 4.600 ob/min. Podaci o performansama evropskog modela uključuju i ubrzanje 0-100 km/h za 4,2 sekunde.

Novi Chevrolet MyLink sistem, kojim je opremljen model za evropsko tržište, vozačima omogućava da personalizuju veliki broj funkcija automobila kako bi bile u skladu sa njihovim svakodnevnim navikama u vožnji, od opuštene lagane vožnje autoputem do visokoperformantnih opcija na stazi.

Sistem se sastoji od dva osmoinčna LCD displeja sa opcijom personalizacije ekrana, USB portom i čitačem SD kartica.

Iako u Frankfurt stiže bez svetskih premijera, Chevrolet se potrudio da predstavi poboljšanja na nekoliko svojih aktuelnih modela.

Tako, nova verzija Spark Bubble, u odnosu na standardni model ima sportski branik, bočne lajsne, 15 inčne bele alu-felne, kao i bele ili ružičaste ukrasne detalje na prednjem delu vozila.

Centralna konzola i umeci u enterijeru su stilizovani kako bi bili u skladu sa osveženim šablonom boja spoljašnjosti, a sedišta su napravljena od veštačke kože.

Pored toga, najopremljeniji Spark Bubble nudi unapređenu bezbednost, zahvaljujući standardnom sistemu elektronske kontrole stabilnosti (ESC), a ispunjava i Euro 5+ kriterijume emisije izduvnih gasova.

Instrument tabla i dekorativni elementi su restilizovani, a novi radio uređaj sa Bluetooth priključkom je standardan deo opreme u većini konfiguracija. Tu je i CD plejer kao i USB i Aux-in priključci, dok komande na upravljaču mogu da se koriste za audio "streaming" i "hands-free" telefonske pozive.

Više detalja o unapređenjima na Chevrolet modelima, možete pročitati u posebnom tekstu na našem sajtu.

Pratite naš specijal - Sajam u Frankfurtu 2013.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Chevrolet na frankfurtskom auto-salonu

Izvor: B92, 12.Sep.2013

Evropski debi novog Camaro kabrioleta i kupea, nemačka premijera nove Corvette Stingray i jačanje ponude Chevrolet MyLink tehnologije, glavne su novine iz Chevroleta na 65. međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.