Chevrolet Volt: Automobil godine

Izvor: B92, 19.Nov.2010, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Chevrolet Volt: Automobil godine

Chevrolet Volt izabran je za automobil 2011. godine od strane "Motor Trend" magazina.



"Očekivali smo naučni eksperiment, ali ovo je svemirska trka", napisao je urednik "Motor Trend" magazina u januarskom izdanju. „Volt ispunjava obećanje o konceptu vozila kakvo je prvobitno navedeno od strane GM-a, kombinujući glatku, tihu, efikasnu sposobnost i nisku emisiju štetnih gasova električnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << motora sa opsegom i fleksibilnošću motora sa unutrašnjim zagrevanjem. Ovo je potpuno funkcionalan kompaktni automobil bez kompromisa koji klijentima nudi realne pogodnosti u pogledu nižih troškova".

Nagrada za Motor Trend Automobil godine predata je Tomu Stivensu, potpredsedniku sektora globalnih operacija u GM-u, u aerotunelu General Motorsa u Vorenu, u Mičigenu.

"Chevrolet je zaista počastvovan što je osvojio jednu od najpoželjnijih svetskih nagrada u auto-industriji," rekao je Stivens. "Voltov tim je radio u vanrednim okolnostima kako bi napravili ovo inovativno vozilo."

Volt je osmišljen kao hatchback sa četvoro vrata koji po svojim dimenzijama pripada kompakt klasi. Agresivna pojava, na prvi pogled, kao da sa namerom skriva ”električno srce” koje raspolaže sa 150 KS i 370 Nm obrtnog momenta.

Ima domet do 500 kilometara i stalno se napaja električnom energijom. Prvih 60 km, Volt se napaja isključivo električnom energijom koja se nalazi u njegovoj litijum-jonskoj bateriji od 16 kWh, ne koristi gorivo i nema emisije štetnih gasova. Kada je Voltova litijum-jonska baterija pri kraju, motor/generator nezavisno počinje da radi kako bi produžio dejstvo.

Chevrolet Volt: Primene baterije

Chevrolet Volt: plan proizvodnje

Volt: Garancija na bateriju

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.