Chevrolet Spark za 2016.

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Apr.2015, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Chevrolet Spark za 2016.

Na salonu automobila u Njujorku premijeru je imala nova generacija modela Spark.

Ovaj automobil stiže u prodajne salone krajem godine, ali zbog poznate odluke General Motorsa da povuče Chevrolet sa evropskog tržišta, novi Spark nećemo videti na našim putevima.

Iako nije namijenjen kupcima u Evropi, novi Spark u stvari predstavlja Chevroletovu varijantu Opela Karl i Vauxhalla Viva, što se može zaključiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i na osnovu dizajna spoljašnjosti ovog automobila, piše B92.

Kao i pomenuta dva modela, i Spark će se proizvoditi u Južnoj Koreji, a Chevrolet je saopštio da će se automobil naći u prodaji u 40 zemalja širom svijeta.

Zbog ušteda u procesu proizvodnje, novi Spark ima dosta zajedničkih dijelova sa srodnim automobilima marki Opel i Vauxhall, poput zadnjih svjetlosni grupa.

Ipak, u odnosu na modele Karl i Viva, koje pogoni trocilindarski 1.0 benzinac sa 75 ks (55 kW), ispod haube Sparka nalazi se 1.4 litarski benzinski motor koji proizvodi 99 ks (73 kW).

Motor može biti povezan sa petobrzinskim manuelnim mjenjačem ili sa opcionim kontinualno-promjenljivim sistemom prenosa (CVT).
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.