2015 Chevrolet Corvette Z06 model stiže na teritoriju Evrope

Izvor: Moto.rs, 04.Dec.2014, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

2015 Chevrolet Corvette Z06 model stiže na teritoriju Evrope

Chevrolet je objavio informacije o ceni po kojoj će 2015 Corvette Z06 model biti dostupan na teritoriji Evrope.

Prodaja će početi u proleće naredne godine, a Chevrolet Corvette Z06 namenjen evropskom tržištu već je dostupan za poručivanje, pa je kupe model dostupan po početnoj ceni od 99.500 evra, dok je za kabriolet varijantu potrebno izdvojiti 104.500 evra. Ove cene važe za teritoriju Nemačke i predstavljaju veliko poskupljenje u poređenju sa cenama modela >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << za američko tržište, budući da je u SAD za kupe potrebno izdvojiti približno 64.000 evra, dok je za kabriolet potrebno izdvojiti približno 68.000 evra.

Corvette Z06 za tržište Evrope odlikuje novorazvijeni V8 6.2L motor sa super punjačem koji generiše 659ks izlazne snage i 881Nm obrtni moment, a sve to prenosi se na točkove putem standardne sedmostepene manuelne ili opcione osmostepene automatske transmisije. U ponudi je i Z07 Performance paket po ceni od 16.500 evra koji podrazumeva Brembo kočnice izrađene od kombinacije ugljeničnih vlakana i keramike, prilagodljive komponente za unapređenje aerodinamike kao i Michelin Pilot Super Sport pneumatike. Za sada nema informacija o dostupnosti Carbon Fiber Ground Effects paketa koji je dostupan u SAD i koji donosi bočne dodatke, funkcionalni prednji spliter kao i veći zadnji spojler, a sve ove komponente izrađene su od ugljeničnih vlakana.

foto © Chevrolet
Pogledaj vesti o: Chevrolet

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.