ZAVRŠENA PROTESTNA VOŽNJA TAKSISTA

Izvor: Kurir, 13.Dec.2010, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAVRŠENA PROTESTNA VOŽNJA TAKSISTA

BEOGRAD - Protestna vožnja beogradskih taksista završena je oko 15 časova, a saobraćajna gužva još traje u centru grada, na potezu od Trga Nikole Pašića do Slavije, rečeno je u Beogradskom taksiju.

Taksisti su zahteve predali gradonačelniku Draganu Đilasu, a u njima traže ukidanje akciza na gorivo do 300 litara na mesečnom nivou i uvođenje propisane cene taksi prevoza bez prava na popust. Taksisti traže i da im se ne uvode fiskalne kase, kao i da se odustane od predloga >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da se uvedu posebne registarske tablice za taksi vozila. U zahtevima se traži i limitiran broj taksista i prestanak izdavanja novih dozvola kao i licenciranje taksi-preduzetnika.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas ocenio je da je protest beogradskih taksista "sramota" i da je krajnje vreme da se prestane sa praksom da svi koji su nezadovoljni zbog nečega blokiraju grad.

- U prostestu je učestvovalo 203 vozila, od više od 7.000 taksista, a to je manje od tri odsto. Jednostavno, nema potrebe da se bilo šta priča - rekao je Đilas.

On je ocenio da su gradske vlasti u prethodnom periodu uradile mnogo toga dobrog i za taksiste i za građane ali da je problem u tome što svako ko sakupi 20 ili 50 ljudi misli da može da blokira grad i da će time nešto dobiti.
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.