Vlada Republike Srpske smanjila cenu goriva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2018, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Republike Srpske smanjila cenu goriva

Vlada Republike Srpske odlučila je danas da smanji cenu goriva, a nova cena će biti od 2,11 do 2,29 KM u zavisnosti od regije, distributera i vrste goriva.

Ministar trgovine i turizma Predrag Gluharović je novinarima nakon sednice vlade rekao da je deo distributera obećao da će sniziti cene goriva za pet feninga.

Iniciraće, kazao je, zajednički sastanak sa ministrom spoljne trgovine i ekonomskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odnosa BiH Mirkom Šarovićem i ministrom trgovine FBiH Zlatanom Vujanovićem da bi razgovarali o rešenju pitanja koja se odnose na cenu goriva.

Distributeri u Republici Srpskoj razmotriće smanjenje marži koje sad iznose 22 feninga po litru.

"Neki su se već odazvali pozivu, pa će cene goriva, zavisno od regije, biti od 2,11 do 2,29 KM", rekao je Gluhaković i naglasio da je gorivo u Srpskoj i dalje najjeftinije u regionu.

On je podsetio da je gorivo u Srpskoj najskuplje bilo 2012. godine kada je litar koštao 2,62 KM.

Gluhaković je istakao da u Republici Srpskoj nema monopola i istih cena goriva jer svaki distributer sam odlučuje koliko će ih sniziti, te najavio da će od distributera iz FBiH tražiti da razmotre kupovinu goriva u Rafineriji nafte Brod da bi bilo jeftinije jer ga sada nabavljaju u inostranstvu, prenela je RTRS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.