U Kragujevcu poskupeli voda i parking

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 19.Jun.2010, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kragujevcu poskupeli voda i parking

KRAGUJEVAC - Odlukom članova gradskog veća u Kragujevcu će potrošači vodu plaćati skuplje za 9,5 odsto, a parkiranje na opštim i posebnim parkiralištima za šest procenata. Članovi veća dali su saglasnost javno-komunalnom preduzeću "Vodovod i kanalizacija" da poveća cene svojih usluga, zato što je, kako je obrazloženo, došlo do značajnog povećanja troškova u proizvodnji odnosno cena električne energije, goriva i tečnog kiseonika.

Tako će domaćinstva umesto dosadašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << 41,29 dinara po kubnom litru vode ubuduće plaćati 45,22 dinara, bez doprinosa za vodu. Potrošači koji mesečno troše više od pet kubika vode svaki naredni kubik plaćaće po 87,85 dinara.

Saglasnost na povećanje cene parkiranja članovi gradskog veća dali su uz obrazloženje da postojeće cene usluga parkiranja na opštim i posebnim parkiralištima ne obezbeđuju pokriće troškova koji objektivno nastaju organizovanjem kontrole i naplate parkiranja, što ugrožava ekonomsku i finansijsku stabilnost javno-komunalnog preduzeća "Parking servis". Građani će za parkiranje, od 12. jula, umesto dosadašnjih 25 dinara u prvoj zoni plaćati 27 dinara po satu, a u drugoj zoni 20 dinara.

Preduzeće "Parking servis" dobilo je saglasnost i da uvede novu cenovnu kategoriju za zonu ograničenog vremenskog parkiranja - 60 plus 60 minuta, tako da po započetom satu cena iznosi 32 dinara. Cilj je, kako je rečeno, "da se obezbedi veća fluktuacija parkiranja u toj zoni". Članovi veća dali su tom preduzeću i saglasnost na proširenje delatnosti osnivanjem Centra za obuku vozača.

H V A L A VERKO ! SAMO TAKO SAMO TAKO. NAROCITO HVALA NA POSKUPLJENU PARKIRANJA.

MILANKIN
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.