U Hrvatskoj skuplja motorna goriva od danas

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2022, 05:36

U Hrvatskoj skuplja motorna goriva od danas

Cene motornih goriva u Hrvatskoj od danas su povećane, a kako bi ublažila njihov rast vlada će fiksirati maržu trgovaca naftnih derivata i privremeno smanjiti akcize na dizel i benzin, izjavio je premijer Andrej Plenković na sednici vlade.

Plenković je rekao da vlada očekuje da će cena dizela biti 12.53 kune (1,65 evra), benzina 12,19 kuna (1,6 evra) po litri, a plavog dizela 8,04 kune (1,0 evro), prenosi Hina.

To, prema računici portala index, znači da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pun rezervoar benzina biti skuplji za oko 40 kuna (5,3 evra), dizela za oko 60 kuna (7,9 evra), a autogasa za 25 kuna (3,3 evra).

Podsetivši da je vlada pre mesec dana donela uredbu kojom je fiksirala cene motornih goriva, Plenković je naveo da bi u slučaju da se išlo s daljim zamrzavanjem cena, mnogi distributeri poslovali s gubitkom.
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Poskupjelo gorivo u Hrvatskoj

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Mar.2022

ZAGREB - Cijene motornih goriva u Hrvatskoj će biti povećane danas, a kako bi ublažila njihov rast Vlada će fiksirati maržu trgovaca naftnih derivata i privremeno smanjiti akcize na dizel i benzin, izjavio je premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.