Standard građana opao za 60 odsto

Izvor: S media, 14.Avg.2011, 02:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Standard građana opao za 60 odsto

Cene u Srbiji svakodnevno rastu, dok plate manje-više ostaju iste. U odnosu na avgust 2009, potrošači u Srbiji šećer danas plaćaju po ceni višoj 100 odsto, ulje je skuplje 69, kafa 46, gorivo 31, a mleko 29 odsto.

Ovih dana trgovcima su stigli cenovnici, po kojima će do kraja ovog ili početka sledećeg meseca poskupeti sirevi, mesne prerađevine, slatkiši, kućna hemija, bebi hrana.

Pesnik Ljubivoje Ršumović ne krije da su se, kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << mnogi građani u Srbiji, on i njegova supruga usled lošije ekonomske situacije odrekli mnogo čega.

- Ne sećam se kada je nešto pojeftinilo. Nas dvoje imamo normalne penzije, i ja uz to primam socijalni dodatak od Ministarstva kulture, pa opet živimo teško, jer pomažemo sinovima koji nemaju adekvatan posao - priča za „Blic“ Ršumović.

I hleb postaje luksuz?

Kad bogati zaplaču, siromašni će ridati

U Nacionalnoj organizaciji potrošača Srbije kažu da je standard građana u odnosu na prošlu godinu opao za 60 odsto, i da ne postoji nikakva ekonomski opravdana računica za nova poskupljenja.

On kaže da je jedina vrsta hrane koja je u poslednje dve godine pojeftinila u Srbiji sezonsko voće i povrće, prvenstveno paradajz i krastavac, usled viška ponude i epidemije ešerihije koli u Evropi.

(Blic)
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.