SPREMITE SE: Povećane akcize, cene GORIVA će tek da DIVLJAJU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Feb.2017, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPREMITE SE: Povećane akcize, cene GORIVA će tek da DIVLJAJU!

Cena goriva je već porasla u proteklom periodu.

Akcize na gorivo u Srbiji od danas su veće i za dizel one iznose 54,86 dinara po litru, za benzin 53,34 dinara po litri, a za tečni naftni gas (TNG) su 41,65 dinara po kilogramu. Akcize su veće za dizel za 86 para po litru, za benzin 84 pare po litru, a za TNG 65 para po kilogramu.

U Udruženju naftnih kompanija Srbije nisu mogli da kažu, da li će i za koliko ovo redovno godišnje usklađivanje akciza >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na derivate nafte sa indeksom potrošačkih cena u prošloj godini, uticati na cenu goriva na pumpama.

- Ovo povećanje je svakako povećati trošak rada naših kompanija, odnosno povećanje akciza ulazi i u osnovicu za obračun poreza na dodatu vrednost (PDV), pa će zbog toga trošak kompanija biti za 1,03 dinara po litru biti veći za dizel, za dinar će biti veći kod benzina, dok će kod TNG-a biti veći 78 para po kilogramu - kažu iz UNKS.

Prema njegovim reccima, u kom iznosu i kada će taj veći trošak biti uključen u cenu goriva, stvar je odluke svakog od proizvođača i uvoznika goriva koji su i obveznici plaćanja akciza.
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.