SKLADIŠTENJE GORIVA: To baš i nije pametna ideja ako nemate IDEALNE uslove

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2023, 19:32

SKLADIŠTENJE GORIVA: To baš i nije pametna ideja ako nemate IDEALNE uslove

U kanisterima u koje ulazi kiseonik gorivo gubi na kvalitetu.

Imamo svakakve ideje i navike, a u zavisnosti od cena na tržištu, neki od nas kupuju veće količine goriva i drže ih po podrumima, garažama... Ali to ne treba da radite ako nemate idealne uslove.

Nemački autoklub ADAC objavio je preporuke za takve slučajeve. Goriva isparavaju, a ako se ne skladište na odgovarajući način, ova isparavanja mogu biti kritična i može se stvoriti zapaljiva smeša u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zatvorenim prostorima. ADAC tvrdi da gorivo treba skladištiti samo u rezervoarima sa RKK sertifikatom.

U Nemačkoj je moguće skladištiti do 20 litara benzina i 200 litara dizela u malim garažama do 100 kvadratnih metara. Koliko dugo se gorivo može skladištiti? Gorivo gubi kvalitet u kanisterima u koje ulazi kiseonik. Što se duže čuva, gorivo više gubi na kvalitetu jer zapaljive materije polako isparavaju.

Na kraju će biti neupotrebljiv. Ako se skladišti po svim pravilima, gorivo može trajati godinama. Ovo ne uključuje kućne zalihe, već specijalizovane rezervoare. U suštini, izbegavajte gomilanje zaliha.
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.