Ružić: Protesti nisu pitanje socijalne dimenzije, već politizacije jedne teme

Izvor: Beta, 12.Jun.2018, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić: Protesti nisu pitanje socijalne dimenzije, već politizacije jedne teme

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić ocenio je danas da protesti zbog povećanja cene goriva nisu pitanje socijalne dimenzije, već politizacija jedne teme, ali da je Vlada Srbije spremna da razgovara."Vlada i nadležni su uvek bili spremni da razgovaraju na civilizovan način. Ovo nije pitanje socijalne dimenzije, već politizacije jedne teme. Vlada je iskazala spremnost da se o toj temi razgovara. Ali ne može se razgovarati sa ulice", rekao je Ružić za Radio-televiziju Srbije.On je govoreći o protestima rekao da su oni "paradoks, licemerje, nezakonsko delovanje" i da "to nije gradjanska neposlušnost, nego gradjanska neodgovornost".Ružić je kazao da u Srbiji "nije moguć ukrajinski scenario".Govoreći o uredjivanju plata u javnoj upravi, Ružić je rekao da se prvo vode interresorni razgovori u Vladi Srbije, a da posle toga slede dogovori sa sindikatima i da on očekuje da implementacija zakona koji uredjuje plate počne 2019. godine.Ružić je kazao i da se više ne razmišlja "toliko o otpuštanjima".Govoreći o zakonima koje će danas predstaviti u Skupštini Srbije, ministar je rekao da je ključno da se neposredna demokratija pospeši u lojalnim samoupravama i da gradjani kroz javne rasprave budu uključeni u planiranje investicionog dela budžeta i da se vrati nadležnost mednim zajednicama.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ružić: Nije socijalna dimenzija, već politizacija

Izvor: B92, 12.Jun.2018

Beograd -- Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić ocenio je danas da protesti zbog povećanja cene goriva nisu pitanje socijalne dimenzije...Prema njegovim rečima to je već politizacija jedne teme, ali je Vlada Srbije spremna da razgovara..."Vlada i nadležni su uvek bili spremni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.