Rast cena: Skuplja struja, voda, hrana, stan...

Izvor: Mondo, 22.Feb.2019, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rast cena: Skuplja struja, voda, hrana, stan...

Potrošačke cene u januaru porasle su 2,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Kako se navodi, u januaru 2019. u odnosu na decembar 2018. najveći rast cena zabeležen je u grupama hrana i bezalkoholna pića i rekreacija i kultura za po 1,3 odsto.

Rast cena zabeležen je i kada je reč o nameštaju, pokućanstvu i tekućem održavanju stana i to za 0,3 odsto.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Stan, voda, elektrinčna energija, gas i druga goriva, zdravstvene usluge, komunikacione usloge, restorani i hoteli poskupeli su za po 0,2 odsto.

Usluge u oblasti obrazovanja poskupele su za 0,1 odsto.

SKUPLJE DO ZNANJA: Nove cene na pet fakulteta BU

Pad cena zabeležen je u grupama odeća i obuća za 1,3 odsto, a transport je pojeftinio za 0,8 odsto.
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Januarska inflacija u Srbiji 0,4 odsto, međugodišnja 2,1%

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2019

Potrošačke cene u Srbiji su porasle u januaru ove godine za 0,4 odsto u odnosu na decembar, dok su u odnosu na isti mesec 2018. povećane za 2,1 procenat...Prema saopštenju u Republičkog zavoda za statistiku, rast inflacije u Srbiji u 2018. godini iznosio je 2,0 posto u odnosu na godinu ranije...Kad...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Sve više gladnih u Južnom Sudanu, uprkos okončanju rata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Feb.2019

Pet meseci od uspostavljanja krhkog mira u Južnom Sudanu, 1,5 miliona ljudi je na ivici umiranja od gladi, dok se polovina populacije, više od šest miliona, suočava s ekstremnom glađu, naveli su vlada te zemlje i UN u danas objavljenom izveštaju. Bez humanitarne pomoći, u riziku od ekstremne...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.