Petrović: Bez panike, cene stabilne

Izvor: B92, 07.Mar.2012, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović: Bez panike, cene stabilne

Beograd -- Ministar trgovine i poljoprivrede Dušan Petrović kaže da nema razloga za paniku kada je reč o stabilnosti cena osnovnih životnih namirnica.

"Ne vidim razlog da bilo kakvo uznemirenje i paniku, rekao je Petrović i naveo da on cene dnevno prati i da nema odstupanja od uredbe o ograničenju marži.

"Uredba jeste tehničke prirode , ali je to politička odluka gde mi branimo standard građana kao Vlada Republike Srbije."

Petrović je najavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će iduće nedelje Vlada Srbije doneti podsticajne mere za razvoj poljoprivrede kojima je predviđena nabavka jeftinijeg goriva, kao i subvencije za poljoprivrednike. "Te mere se ne donose zbog predizborne kampanje, već zbog opredeljenja vlade da razvija tu privrednu granu koja je prošle godine imala rekordan izvoz", rekao je Petrović. Ipak, nije mogao da precizira kolika će biti cena tog goriva.

On je naveo, kada je reč o drugim cenama, da kurs dinara utiče na cenu robe iz uvoza, ali i cene goriva. Imajući u vidi te faktore, Petrović je precizirao da neke cene nije moguće braniti.

Ministar je rekao da će biti produžena uredba o ograničenju cene hleba tipa "sava" na maksimalnih 44 dinara za veknu.

"Mislim da u ovom trenutku nema razloga da ta uredba ne bude produžena", rekao je Petrović i istakao da se tom uredbom ne ograničava konkurencija na tržištu u proizvodnji i prodaji hleba.

On je podsetio da se cena te osnovne vrste hleba kreće između 29 i 44 dinara, napominjući da hleb tipa "sava" obuhvata 44 odsto tržišta.

Petrović je rekao da različite cene te životne namirnice pokazuju da administrativno ograničenje cene hleba ne ograničava konkurenciju.
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petrović: Vekna hleba "sava" će i dalje koštati 44 dinara

Izvor: Blic, 07.Mar.2012

Ministar trgovine i poljoprivrede Dušan Petrović izjavio danas da će biti produžena uredba o ograničenju cene hleba tipa "sava" na maksimalnih 44 dinara za veknu. .."Mislim da u ovom trenutku nema razloga da ta uredba ne bude produžena", rekao je Petrović i istakao da se tom uredbom ne ograničava...

Nastavak na Blic...

Srbiji ne preti cunami poskupljenja

Izvor: Danas, 07.Mar.2012

Vlada Srbije privodi kraju postupak nabavke goriva za poljoprivrednike i već sledeće nedelje ćemo im pod veoma povoljnim uslovima staviti to gorivo na raspolaganje. Preko 400.000 gazdinstava ima pravo na nabavku goriva na ovaj način - najavio je juče na Kopaonik biznis forumu ministar poljoprivrede...

Nastavak na Danas...

Od poskupljenjа je gore sаmo nаše siromаštvo

Izvor: TvojPortal.com, 08.Mar.2012, 10:11

/dnevnik.rs/  Dok ovih dаnа rаstu cene vode, sokovа, mlečnih proizvodа, konzervirаne hrаne, zаčinа, sosovа, kućne i lične hemije.., ministаr poljoprivrede i trgovine Dušаn Petrović nаm poručuje dа nemа mestа pаnici i uznemirenju.  Kаko kаže, cene nаjvаžnijih nаmirnicа...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.