OVO SU NOVE CENE GORIVA: Evo koliko ćemo plaćati dizel i benzin

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2024, 14:41

OVO SU NOVE CENE GORIVA: Evo koliko ćemo plaćati dizel i benzin

Izmene na pumpama Srbije.

Danas od 15 časova litar evro dizela koštaće 205 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 184 dinara.

Nove cene goriva ove nedelje su stigle ranije zbog predstojećih praznika, i biće na snazi do sledećeg petka 24. februara.

Praktično, poredeći sa poslednjim cenama od petka 09. februara, dizel je poskupeo još 3 dinara, a litar benzina je jeftiniji za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dinar.

Nafta u svetu u padu

Cene nafte pale su u azijskoj trgovini u sredu nakon što je američka industrijska grupa objavila da su zalihe nafte prošle sedmice porasle više od očekivanog i pošto su investitori obuzdali očekivanja o smanjenju kamatnih stopa od strane američkih Federalnih rezervi.

Fjučersi na Brent pali su za 11 centi, ili 0,13 odsto, na 82,66 dolara po barelu u 04:03 GMT. Fjučersi američke nafte West Texas Intermediate (WTI) oslabili su 3 centa na 77,84 dolara po barelu.

- Oporavak cena nafte prekinut je višom inflacijom u SAD-u od očekivane, što ima potencijal da odgurne ciklus smanjenja kamatnih stopa - rekao je vođa tima za energetski sektor DBS banke Suvro Sarkar.

Izvor: Srbija Danas/Novosti

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Nove cene goriva: Benzin i dizel od danas još skuplji

Izvor: Bor030.net, 14.Feb.2024

Od danas od 15 časova litar evro dizela koštaće 205 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 184 dinara, objavilo je Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine. Nove cene važe od danas, od 15 časova, pa do sledećeg petka, 23. februara, objavilo je Ministarstvo trgovine. Poredeći sa poslednjim...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.